Publisert i Samfunn

Finn din advokat raskt og enkelt!


De fleste av oss opplever krangler og diskusjoner i løpet av livet. For enkelte går det noe lengre, og tvisten ender opp med å ikke kunne løses uten å gå til retten. Det finnes også flere andre situasjoner som ender i retten, slik som skattefusk, vold, narkotika, og andre kriminelle handlinger.

Uansett grunnen til at du møter i retten, så har du i en rettstat som Norge rett på advokathjelp. Men tross denne retten til advokathjelp, så er det mange som sliter med å finne en god advokat til en rimelig penge. Mye av dette skyldes hvordan dyre advokater sitter på en trone i markedet.

For å finne den rette advokaten, så er det derfor viktig å bruke god tid på research. Spesielt gunstig har utviklingen av internettet vært, men selv her er det fallgruver å se opp for. Det viktigste er at du gjør grundig research uansett hvilken advokat du går for i ditt tilfelle.

Hva er en advokat?

De fleste av oss har nok en god fornemmelse av hva en advokat er, men allikevel er det fort gjort å glemme han eller hun sin rolle utenfor retten. Sett bort i fra rettshjelp, så byr blant annet advokater på privat- og bedriftsforhandlinger, utforming av juridiske dokumenter, og føre forhandlinger.

Det finnes et bredt utvalg av oppgaver som advokater kan hjelpe med, og dette belyser det faktum at det finnes mange forskjellige typer advokater for forskjellige saker. En skiller gjerne også på private og offentlige advokater, og selvgående kontra større byråer av advokater.

Utdanning for å bli advokat

For å bli en advokat må en gå gjennom en juristutdanning. Deretter kreves 2 års praksis som advokatfullmektig, så vel som hederlig vandel, bestått advokatkurs, og oppfylt prosedyrekrav. Det å bli en advokat er ingen enkel prosess i Norge, og derfor kan du i det store og det hele stole på at majoriteten av disse er kvalifiserte individer.

Hvorfor skal jeg velge en advokat?

Før du starter søket etter en advokat, så kan det være lurt å finne ut av om du i det hele tatt trenger en. Sjansene er store for at du gjør det, enten rettssaken handler om penger, redusering av straffeskyld, eller hva det måtte være. Med en advokat er du ett steg nærmere et gunstig resultat.

Dette er fordi rettslære er komplisert, og de fleste av oss har simpelthen ikke tid til å lære oss alle Norges lover før vi skal opp i retten. Selv i de enkleste sakene kan det til og med lønne seg med en advokat, da spesielt siden en som oftest betaler advokatkostnadene til motparten.

Med andre ord, selv om selve rettssaken kanskje ikke kostet altfor mye, så vil tapet svi litt ekstra mye i retten. Kanskje vinner ikke selv den beste advokaten din sak, men i de fleste saker sparer du i hvert fall mer penger på å anskaffe en advokat enn å bare behandle situasjonen passivt.

Start ditt søk etter en advokat

Før i tiden var nærmest alle valg av tjenester basert på noe som var lokalt og anbefalt av kjente. Også i dag er anbefalinger fra familie og venner populære, da for eksempel i henhold til valg av dyre og kompliserte tjenester – valg av advokat faller selvfølgelig inn under denne kategorien.

Familie og venner

Det første stedet du derfor kan begynne ditt søk etter en advokat er i kretsen du befinner deg i. Kanskje kjenner du en advokat selv, eller en advokat som dine kjente har blitt fornøyd med før. Uansett er det verdt det å gi en slik advokat en sjanse – for kanskje er det mye penger å spare på en virkelig dyktig og ukjent advokat her.

Google søk

Telefonkatalogen ble rimelig hurtig utvekslet med Google, og i dag er dette simpelthen den moderne katalogen for i grunn alt vi skal kunne ønske oss å søke informasjon om. Dette gjelder da selvfølgelig også informasjon om advokater. Søker du for eksempel ”Advokat i Oslo”, så får du opp et bredt spenn av alternativer i regionen.

Du kan være ganske så grundig i dine søkekriterier her, og dessuten kan du se advokatenes egne hjemmesider via søkeresultatene. Les deg opp på deres kvalifikasjoner og kriterium, slik at du kan opparbeide deg en ide om hvorvidt de kan passe for din situasjon.

Å benytte seg av Google for søk etter advokat etterlater deg med en god del mer makt enn når du lar advokater markedsføre seg mot deg. Allikevel vil det fortsatt være de mest suksessrike advokatene som ranker høyest. Selv om de har en god historie, så er ikke dette nødvendigvis viktig.

Sammenligningssider for advokater

Enda bedre til å hjelpe deg i søken etter advokater er derfor sammenligningssider. Et eksempel på dette er advokatmatch.no, der du kan fylle ut et enkelt skjema, for deretter å bli tilsendt tilbud på 3 forskjellige advokater.

Fordelen her er at du ikke trenger å utføre mer enn et par klikk, før denne upartiske siden anbefaler de beste valgene til deg. Slike tjenester går kun på provisjon, og får ikke på noen måter betalt direkte av et salg. Derfor kan du sikres at anbefalingene her er anonyme.

Eksempler på parametere du kan velge for å finne en optimal advokat her er type sak, område, pris, og lignende. Dermed optimaliserer du din søken etter en advokat ved å innskrenke valgalternativene til kun de valgene som faktisk er aktuelle for deg og din situasjon.

Vurder flere advokater og gjør ditt valg!

Mange advokater tilbyr sterkt nedsatte priser eller til og med gratis konsultasjon. Dermed kan du se hvorvidt du liker advokaten eller ei, og om dette er en passende match. Du kan alltids finne en ny advokat med de ovennevnte letemåtene.

Sammenligningssider vil blant disse måtene være de beste alternativene, og du får 3 knallgode tilbud her. Dermed kan du lande på et valg du kommer til å bli fornøyd med, og det i løpet av bare få minutter. Spar tid og penger, men land på det riktige valget med en sammenligningsside for advokater!


Lignende innlegg: