Publisert i Økonomi

Velkommen til Oslo, fiskerestaurantenes hovedstad!


Norge er kjent for mange forskjellige ting som olje, miljøforkjempere og skiskyting, men det er lite som er like synonymt med vårt frosne lille land som fisk. Fisk i bøtter og spann, det er Norge det.

Slik var det i hvert fall før. Nå er det som sagt mange industrier som kan konkurrere med fiskenæringen om å være mest givende for Norge og norsk økonomi, men uansett så kommer vi ikke unna det faktum at Norge er og blir en fiskenasjon. Fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør, så fiskes det overalt.

Dette merkes kanskje best nå i dag i Oslo, Norges hovedstad. Det fiskes utvilsomt mye her også, men uansett hvor fisken er fanget så er faren stor for at den ender opp badet i en fantastisk saus, toppet med dill og litt av hvert av andre godsaker på en av Oslo sine utallige fiskerestauranter.

Oslo er landets største by og en av Nordens mest populære turistdestinasjoner. Det at så mange ønsker å besøke hovedstaden leder utvilsomt til et restaurant og utelivstilbud som man skal lete lenge etter å finne maken til.

Mye har endret seg på kort tid

Norge er kjent for mye, men maten er kanskje ikke det aller første utlendinger tenker på dersom de blir bedt om å beskrive vårt land. Som regel vil de som er mindre kjent med Norge først og fremst assosiere oss med ski, olje og lusekofter. Det kan hende at noen nevner de famøse fiskebollene, men mer enn det kan vi ikke forvente oss.

Laksegrourmet

For i utlandet er det mange som tenker at norsk mat er kjedelig. Vi har gode råvarer, men vi kan ikke krydre. Mange søndagsmiddager faller inn under denne kategorien, men faktum er at Norge har vært fantastiske innenfor kokkekunsten over lang tid.

Vi har faktisk flere gullmedaljer fra kokke VM, noe som absolutt ikke skal kimses av. Michelin stjerner blir også mer og mer vanlig og særlig i en by som Oslo så skal vi klare å kunne finne en fantastisk fiskerestaurant langt over vanlig standard.

Oslo er nemlig blitt en slags hovedstad hva angår fremragende fiskerestauranter. Dette kommer selvfølgelig til en viss pris, men det gjelder det meste i hovedstaden til verdens dyreste land. Ingenting er gratis, men du får det du betaler for.

I Oslo får du eleganse

Det er ingen tvil om at Norge og da spesielt Oslo, er dyrt sammenliknet med de fleste andre steder. Dette er vi nordmenn selvfølgelig allerede vant med, men det er som regel ganske nytt for turister. Det å bruke store summer på en fiskesuppe kan virke rart for noen, men i Oslo er det utvilsomt verdt det.

I dag får du nemlig service og mat i Oslo som du ikke finner andre steder. Dersom dette ikke er nok til å lokke deg ut, så kan vi også fortelle at alle råvarer er ferske og lokale ettersom Oslo ligger godt til og de fleste restauranter fanger egen fisk.

Laks

Fiskemiddager i Oslo er i dag noe helt annet enn det var bare for noen år siden. Retter som fiskeboller, fiskekaker og fiskegrateng er tradisjonelle retter i Norge og disse skal du nå alltids klare å finne, men nå er tilbudet utvilsomt mye større i Oslo enn det noen gang har vært før.

Dette har ledet til at det nå knapt er en eneste fiskerett du ikke finner i Norges stolte hovedstad. Fiskerestauranter er ikke lenger kjedelige fiskesupper og kokt torsk med poteter og gulrøtter, nei da, fiskerestauranter i Oslo er i dag eksperter på de mest luksuriøse hav retter du kan tenke deg!

Inspirasjon fra hele verden

Vi kommer ikke unna faktumet at Oslo og Norge ikke er verdens navle, men vi kan likevel være store i Norden. Etter hvert som moderne teknologi har gjort reising mye lettere, så har kulinariske opplevelser også vandret over kloden.

Dette gjelder selvfølgelig også fiskeretter, noe som oppdages så snart man begynner å utforske restaurant scenen i Oslo. Her finner vi nemlig alt fra Mexicanske lakse burritoer til gamle, norske klassikere.

Fiskerestaurant inspirasjon fra hele verden

Oslo representerer i dag en slags sammensmeltning mellom det gamle og det nye. Norske klassikere er fremdeles overalt, men dette er ikke lenger det dominerende aspektet ved Oslo sine fiskerestauranter.

I dag finner vi flotte restauranter med dyre fiskemenyer i Oslo, men vi finner også moderne gatekjøkken i form av Mexicanske foodtrucks som serverer klassisk Mexicansk street-food. Dette betyr at du får god mat i Oslo, uansett hvor mye du er villig til å bruke av egne penger. God mat tenger ikke å være dyrt, ikke en gang i Oslo.

En ny historie

Oslo er kjent for flere ting, alle av dem ansees som urnorske. Vi har slottet, Holmenkollen og Spikersuppa. Her har vi Operaen, Munch museet og Ullevål. I Oslo finner vi også noen av de beste restauranten i nord Europa, uansett hvilket kjøkken og hvilken stil vi måtte prate om.

Det som alltid har gjort Oslo til en by for de som er glade i mat, er det faktum at vi i Norge har usedvanlig god kvalitet på råvarene vi bruker på kjøkkenet. Dette gjelder selvfølgelig ikke minst for restaurantene i Oslo, noe som betyr at du er garantert mat til topp kvalitet.

Pris er alltid et potensielt problem for Oslo, men takket være dagens fantastiske og varierte tilbud som ikke lenger eksklusivt finner sted på overdådige restauranter, skal det nå finnes noe for alle, uavhengig av budsjett.

Oslo er en by med en lang og spennende historie, også innenfor mat og uteliv. Denne er i ferd med å endres, takket være inspirasjoner fra hele verden. Oslo er nå i ferd med å gå fra å være en by med eksklusive og dyre restauranter, til å være en by med et variert og billigere tilbud som fremdeles bare tilbyr topp kvalitet.


Lignende innlegg: