Publisert i Skjønnhet & velvære

3 ting å se etter før du velger frisør


Å finne en frisør man er fornøyd med kan være en tidkrevende og utfordrende prosess. Ikke bare skal du ha en frisør som er dyktig og kunnskapsrik, det er også viktig å føle at man kommer godt overens og at frisøren forstår dine behov. Du vil gjerne føle deg unik og ivaretatt, og som i alle andre serviceyrker er det viktig å føle at det du går ut med er verdt pengene. Fordelen med å ha en fast frisør er nemlig at frisøren kjenner håret ditt og hvis du først er fornøyd én gang, vil det være enkelt å gjøre det samme neste gang.

1. Relasjon og kjemi

For å bli trygg nok på en frisør til å komme tilbake er det mer enn bare kunnskapen som skal ligge til grunn. Opplever du at det er trygt og godt å komme til frisøren fordi du kan si hva du vil ha og i grunn bare slappe av hele tiden er det definitivt et sted du ønsker å komme tilbake. Mange kunder ønsker å følge med og bli fortalt hva som gjøres underveis, mens andre kun vil småprate eller lese et magasin. De fleste frisører er gode på alle disse tingene, men gode frisører tilpasser seg også kundens behov og ønsker.

2. Trygghet

I tillegg til god relasjon og kjemi vil tryggheten du føler i det du setter deg i frisørstolen være avgjørende for at du lar nettopp denne frisøren ta fatt på håret ditt igjen ved en senere anledning. Opplever du å kunne si ”gjør som du vil” fordi du vet at frisøren kjenner håret ditt og at resultatet blir bra uansett, er det et godt tegn på at du har funnet riktig frisør. På den måten er hvor trygg du er på frisøren ofte avgjørende for om du bør booke time eller bestille en ny time. Vel så viktig er det at frisøren behandler deg unikt, og at du føler deg vel så viktig som alle andre kunder selv ved mindre behandlinger.

3. Kunnskap om pleie og stell

Mange går til frisøren for å få råd og tips om pleie av hår. Ofte kan farging og bleking slite veldig på håret, og særlig for de med langt hår er det viktig med jevnlige klipp og bruk av produkter som hårkur og riktige oljer for å unngå slitte tupper. For de med kort hår kan det med stell og styling være det vanskeligste, og det er mange som opplever å aldri få til en like fin styling som frisøren gjorde. Vær derfor føre var neste gang du er hos frisøren og spør om han eller hun kan vise deg hvordan det gjøres, og hvilke produkter som brukes slik at du kan få det til hjemme. Frisøren vil mest sannsynlig gledelig vise deg teknikken, noe som bør være en god indikasjon på at du har valgt riktig frisør.

Frisør bryllup

Siden det kan være relativt kostbart å gå til frisøren er det ekstra viktig å føle at tiden man bruker i salongen er vel verdt pengene. Ekstra informasjon om pleie, riktig kur og styling er alle ting som gir merverdi til deg som kunde, og som gjør at du kommer tilbake neste gang du trenger å fikse frisyren.

Kilde: www.ramsvik.no


Lignende innlegg: